150 de ani de la înființarea gimnaziului ”Ion Maiorescu”- activități

Cu deosebită  bucurie vă aducem la cunoştinţă că pe data de 4 noiembrie 2019, Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” din Giurgiu, sărbătoreşte 150 de ani de activitatea neîntreruptă.

Am fi extrem de onoraţi dacă v-aţi alătura ceremoniilor pe care dorim să le organizăm pe tot parcursul anului cu prilejul acestui moment unic.

În ziua de 31 mai 2019, a avut loc Premierea și Ștafeta promoției 2019, promoția 150, a Colegiului Național Ion Maiorescu. Cu această ocazie sub îndrumareaa părintelui prof. Tudor Georgian elevii au fost așezați în curtea liceului, astfel încât să scrie 150. Imagini de la acest eveniment aici.

Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, înfiinţat în 1869, a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea învăţământului, culturii, ştiinţei şi sportului la nivel local, regional, naţional şi chiar internaţional.

Indrumaţi de profesorii lor, elevii Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”, au participat în fiecare an la Olimpiadele şi concursurile şcolare calificându-se la etapele naţionale ale acestora şi obţinând performanţe profesionale remarcabile. Rezultatele sunt prezentate în extrasele  din rapoartele asupra desfăşurării activităţii instructiv educative 2013-2018 şi situează Colegiul Naţional “Ion Maiorescu ” pe locul I, la nivel judeţean, în ceea ce priveşte numărul de premii obţinute . Rata de promovare a examenului de bacalaureat s-a situat constant peste media naţională, raportată la filiera teoretică ( 90,76%).

Vineri, 29 martie 2019, la sediul central al Muzeului județean ”Teohari Antonescu” a avut loc vernisajul expoziției ”Savin Popescu. 1894-1965”, în prezența unui public numeros, format din adulți (reprezentanți ai principalelor instituții de învățământ și cultură din municipiu, câțiva foști elevi ai marelui profesor, alți prieteni ai Muzeului), elevi ai actualului Colegiu Național ”Ion Maiorescu”, reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu, însoţind deţinuţi.
Realizată de Muzeu, prin secția sa de istorie memorială, în parteneriat cu școala pe care Savin Popescu a condus-o 23 de ani și unde a fost profesor patru decenii, expoziția cuprinde bunuri culturale ce fac referire la viața personală și activitatea didactică și managerială a profesorului Savin Popescu, aflate în patrimoniul celor două instituții.
Manifestarea a fost deschisă de Ionel Muscalu, managerul Muzeului, iar prezentarea personalității celui aniversat a fost făcută de muzeograful Emil Păunescu. Au mai luat cuvântul cu informații complementare profesorii Dumitru Manda, Mircea Alexa şi inginerul Nicolae Fudulu.
Evenimentul aniversează pe de o parte împlinirea a 125 de ani de la nașterea cunoscutului profesor și director și deschide seria manifestărilor din cadrul programului ”150 de ani de la fondarea Gimnaziului din Giurgiu”. Secțiunea ei fotodocumentară va fi itinerată la mai multe școli, iar o parte din patrimoniul tridimensional va sta la baza unei viitoare expoziții memoriale permanente.

Imagini de la eveniment puteti vedea aici.