Corul „Vlăsceanca”

În perioada 23-27 august 2023 corul „Vlăsceanca” al Colegiului Național „Ion Maiorescu” a CJCPCT a participat la cea de a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică și Dans „Montenegro Music Fest” ce s-a desfășurat în localitatea Budva din Muntenegru. La festival au fost prezenți peste 400 de copii, tineri și adulți din 7 țări: Polonia, Bulgaria, România, Serbia, Croația, Ungaria, Lituania ce au evoluat în 3 seri: 23, 25 și 27 august. O demontrație de talent, multă muncă și pasiune ce a adunat ropote de aplauze. Felicitări fetelor pentru prestația artistică! Fotografii de la evenimente găsiți aici.

PROGRAM ACTIVITĂȚI CORUL VLĂSCEANCA

Decembrie 2022

15 decembrie – Târgul de Crăciun de la Opera Comică pentru copii, București – concert colinde

17 decembrie– Teatrul Ruse, Bulgaria – Concert de coral Craciun

18 decembrie – Biserica Baptistă – concert de colinde

                       – Ateneul „N. Bălănescu” – Concert coral de Craciun

19 decembrie –  Catedrala Episcopală – Concert tradițional de Crăciun

21 decembrie- parcul Alei – Festivalul de colinde „După datini, colindăm!” – recital colinde

22 decembrie – Ateneul „N. Bălănescu”, recital de colinde în cadrul Concertului tradițional de Crăciun al Episcopiei Giurgiu

Corul „Vlăsceanca” la Ateneul Român

 În data de 17 octombrie 2022 de la ora 19:00, la Ateneul Român a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului final UEFA Under 21 Championship, la care naționala noastră e calificată din postura de țară gazdă.

La evenimentul organizat de Federația Română de Fotbal au participat mai multe coruri și ansambluri printre care și Corul „Vlăsceanca” al Colegiului Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, dirijor prof. Carmen Mihaela Pețanca

Corul „Vlăsceanca” premiat la Olimpiada Corală

CORUL „VLĂSCEANCA” premiat la Olimpiadă în data de 24 martie, corul „Vlăsceanca” a participat la faza zonală a Olimpiadei Naționale de Muzică Corală ce s-a desfășurat în localitatea Slobozia, județul Ialomița. Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, corul nostru participând la secțiunea B: Coruri de la licee/colegii – altele decât cele de artă – muzică. În urma prestației, juriul a acordat corului premiul I cu 97 puncte.

Corul ”Vlăsceanca” a luat ființă în anul 2006, sub îndrumarea d-nei Carmen Mihaela Pețanca, profesor de muzică la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” Giurgiu. Este un cor de voci egale, din componenta căruia fac parte eleve din clasele V – XII.

Repertoriul abordat de acest cor este bogat și divers cuprinzând:

 • cântece și colinde specifice sărbătorilor de iarnă
 • colinde pascale
 • cântece religioase
 • lucrări de factură cultă
 • prelucrări folclorice

De-a lungul anilor a participat la diferite manifestari cu caracter local și national:

 • festivalul judetean de datini si obiciuri de iarna ”Dupa datini colindam” organizat de C.J.C.P.C.T.Giurgiu;
 • Concertul de colinde organizat de către episcopia Giurgiului;
 • Festivalul interconfesional de muzica corala religioasa ”Lumină din lumină” organizat de C.J.C.P.C.T.Giurgiu;
 • Spectacole sustinute in Bucuresti ( parcurile Herastrau și Cismigiu) cu prilejul sarbatorilor pascale ”Traditii si flori de sarbatori” – manifestari organizare de Primaria Municipiului Bucuresti și Centrul Tradiției si Creatiei Populare Bucuresti;
 • Festivalul interconfesional de muzica si poezie crestina ” Victoria luminii”, Timisoara;
 • Olimpiada corala organizata de Ministerul Invatamantului, Buzau, 2009;
 • Colaborare cu CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE Giurgiu in vederea realizarii primului volum al CD –ului de colinde vlăscene editat de această institutie;

Din anul 2017, corul este înscris în programul Național Cantus Mundi, un program inițiat de Corul Madrigal și Ministerul Culturii. Prin acest program, corul a fost invitat în decembrie anul trecut să susțină un recital de colinde și cântece de iarnă la Opera comică pentru copii si deasemenea a cântat în direct la emisiunea „Oaza de muzică” de la Radio România Cultural.

În perioada 26-30 iulie, corul „Vlăsceanca” va reprezenta Giurgiu și România la un Festival Internațional în Macedonia.

Sâmbătă, 12 mai 2018, corul „Vlăsceanca” al Colegiului Național „Ion Maiorescu” a fost prezent la Festivalul Concurs de Muzică Ortodoxă Popovo-Medovina, Bulgaria. Festivalul, aflat la prima ediție, a reunit în biserica din Medovina 15 formații corale de tineret și adulți din Bulgaria, România fiind reprezentată de corul colegiului. Prestația artiștilor a fost apreciată de un juriu de specialitate format din reprezentanți ai televiziunii din Sofia, realizatori de emisiuni radio, dirijori și compozitori. Corul „Vlăsceanca” a prezentat in concurs 3 piese religioase, obținând un Premiu Special și Locul II.

În după amiaza aceleiași zile, corul a fost invitat să evolueze în concertul de gală din catedrala Popovo, în prezența oficialităților locale și reprezentanților Mitropoliei.

Poze de la evenimente vedeți aici.

Toate activitățile Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, sunt ilustrate pe pagina instituției www.traditiigiurgiu.ro.